Skriv en tekst her

Lise Westzynthius og Bjørn Rasmussen i Sofiebadet

UDSOLGT: Søndag 20. januar får de smukke højloftede rum i Sofiebadet besøg af Lise Westzynthius der netop har udgivet sit 5. soloalbum JA, samt forfatteren bag romanen JEG ER GRÅHVID Bjørn Rasmussen.

Kunstnerne har arbejdet ind over hinandens værker og holdt derfor release sammen. Nu tager de samarbejdet ud til koncertstederne.

Med sig har de musikerne Ebbe Frej (guitar/klaver) og Nils Gröndahl (sav/violin)

VINTERFERIE 2019 - Sæbesjov i Sofiebadet

Vi gentager succesen og laver et sjovt og lærerigt event i vinterferien. Vi får besøg af "Sæbe Eventyr" der laver sjove sæbeworkshops hvor man får lov at lave sin egen figursæbe med plantefarver. Vi åbner desuden døren til vores fantastiske hamamkuppel, hvor man kan lege med sæbeskum og skrubbe hinanden på ryggen med de tyrkiske "kese" handsker. Der er også adgang til sauna, dampbad samt badekar og det "kolde gys". Vores bademester og mesterinde vil fortælle søde, sjove og grufulde anekdoter fra det gamle badehus, der siden 1909 har dannet rammen om badekultur i København. Børn fra 6 år er velkomne sammen med deres voksne. Alle teenagere modtager en gratis ansigtsmaske. Der kan tilkøbes produkter og drikkevarer på dagen. Der er 4 mulige adgangstidspunkter og oplevelsen varer 2 timer inkl. omklædning. Pris 175 kr. pr. person.
 

Valentines i den gamle badeanstalt

Der er lagt an til 2 romantiske timer i Sofiebadet på denne særlige Valentinesbillet der er gyldig for 2 personer.
 
Det får I: Eksklusiv adgang til kurbadet sammen med 4 andre par. Kurbad med sauna, dampbad samt kolde og varme kar. Ansigtsmasker, rosenscrub, fælleshamam, saunagus med stimulerende dufte, et glas bobler, kærlighedste, frugtanretning, en lille snack, mulighed for at ønske et stykke særligt musik, masser af levende lys og stemning. Der er 4 mulige adgangstidspunkter og oplevelsen varer 2 timer inkl. omklædning. Pris 1250 kr. for 2 personer
 

Tidligere arrangementer:


Gråbrødre kammerkor i Sofiebadet

Søndag 16. december får de smukke højloftede rum i Sofiebadet julebesøg af Gråbrødre kammerkor. Koret der holder til i Holmens Kirke, præsenterer en bred vifte af både kendte og ukendte og korsange. Glæd dig til "Når du ser et stjerneskud", "Her kommer, Jesus, dine små" og "O magnum mysterium".

Samtidig bliver der mulighed for at købe lækre julgaver og nyde et glas vin. Koncerten er gratis men billetter skal bookes i forvejen.

Sauna - en dybere oplevelse

Mange har efterhånden fået øjnene op for, hvor fantastisk en oplevelse en saunatur kan være.

I Sofiebadets bestyrelse sidder formanden for Dansk Sauna Selskab, Michael B. Jensen, der i over 25 år har dyrket sauna og saunakultur, blandt i sit hus i Finland.

Michael laver saunagus i Sofiebadet hver tirsdag fra kl. 19.00-21.00 og tirsdag d. 27. november starter han med at fortælle nyt fra den internationale saunakongres i det nordlige Sverige.

Her blev det blandt andet fastslået, at hyppig saunabadning mindsker risikoen for at dø af hjerte/kar sygdomme.

Billet inkl. kurbad og saunagus med finske dufte 200 kr.

Intim søndagskoncert i Sofiebadet

Søndag d. 18. november kl. 16.00 får vi besøg af bratschist Anette Slaatto og hendes mand violinist Helge Slaatto.

Anette Slaatto har undervist på Konservatoriet i Odense og været medlem af Danmarks Radios Symfoniorkester fra 1990 til 1999. Dette forlod hun til fordel for en omfattende freelance aktivitet som solist og kammermusiker.

Strygerparret har tidligere gæstet Sofiebadet, og er kendt for deres livfulde og indlevende koncerter, der til fulde udnytter badets helt fantastiske akustik. Billetprisen er 100 kr. 

Russisk badekultur

Nogle gange smelter badeaktiviteter og foredrag sammen. Det sker for eksempel når vi tirsdag d. 6 november kl. 18.30 skal på rejse til Rusland hvor der i republikken Karelia, findes ikke mindre end 19 badehuse. Erik Jørgensen fra Miljøpunkt Nørrebro er vores guide på dette spændende rejseeventyr i ord og billeder, og der er mulighed for at kombinere foredraget med et skønt kurbad og en omgang saunagus i vores eget lokale badehus her på Christianshavn. Billetpris inkl. kurbad og gus 200 kr.

Inspirations oplæg: Mindre plastic i din hverdag

 

4. November kl. 15.00 Mindre plastic i din hverdag. Vi har inviteret hovedkræfterne bag "Plasticposefrit Christianshavn" til at lave et inspirationsoplæg om hvordan man minimirer forbruget af plastic i hverdagen.

Desuden historien om hvordan "Plasticposefrit Christianshavn" opstod.

Det er gratis høre oplægget, men tilmelding er nødvendig. 

Søndagskoncert: Duo Dzêta

Den 28. oktober danner Sofiebadet igen rammen om en unik musikalsk oplevelse, når ”Duo Dzêta” gæster vores højloftede rum med den unikke akustik. Hvad end man er fast inventar til kammerkoncerter, eller man endnu har sin første klassiske koncert til gode, så har Duo Dzêta meget at byde på. Det unge musikerpar Aude Miller (violin) og Geoffrey Baptiste (klaver) spiller en tematisk og livlig koncert med overskriften ”Folke emner rundt om i verden”. Ud fra årelang musikalsk research har de sammensat programmet, der både indeholder kendte værker som Brahms’ ”Ungarske dans” og Manuel de Falla’s ”Ritual ilddans”, samt en række mindre kendte stykker der vil pirre nysgerrigheden. Duoen der lover en livfuld oplevelse og er begge faste medlemmer af Liège Royal Philharmonic i Belgien.
 
Duo Dzêta
Aude Miller, Violin
Geoffrey Baptiste, klaver
Læs mere om duoen på www.duodzeta.com
 
 
Koncerten starter kl. 16.00. Dørene åbner kl. 15.30. Pris 100 kr. pr. person.
 

EFTERÅRSFERIE 2018 - Sæbesjov i Sofiebadet

Som noget helt nyt har vi lavet et sjovt og lærerigt event i efterårsferien. Vi får besøg af "Sæbe Eventyr" der laver sjove sæbeworkshops hvor man får lov at lave sin egen figursæbe med plantefarver. Vi åbner desuden døren til vores fantastiske hamamkuppel, hvor man kan lege med sæbeskum og skrubbe hinanden på ryggen med de tyrkiske "kese" handsker. Der er også adgang til sauna, dampbad samt badekar og det "kolde gys". Vores bademester og mesterinde vil fortælle søde, sjove og grufulde anekdoter fra det gamle badehus, der siden 1909 har dannet rammen om badekultur i København. Børn fra 6 år er velkomne sammen med deres voksne. Alle teenagere modtager en gratis ansigtsmaske. Der kan tilkøbes produkter og drikkevarer på dagen. Der er 4 mulige adgangstidspunkter og oplevelsen varer 2 timer inkl. omklædning. Pris 175 kr. pr. person.
 

KULTURNAT 2018 - Halløj i den gamle badeanstalt!

12. oktober kl. 18.00-24.00:  Vi leger med sæbeskum i hamam'en og forkæler de varme kulturnats fødder med et køligt fodbad. Vores musikalske venner skaber skønne toner og cafeen er åben og sælger varm chai og rawbites. Vores rundvisere er klar til at fortælle alle de hemmeligheder, de gamle vægge gemmer på. Kun adgang med kulturpas.
Program:
18.00-20.00 Rundvisning og fodbad
20.15 -20.45 Installationen IKKEtid v. skuespiller og sanger Lisa Juvonen Betzen
20.45-21.45 Rundvisning og fodbad
21.15-21.45 Installationen IKKEtid v. skuespiller og sanger Lisa Juvonen Betzen
22.00-23.00 MJ + Saxs Martin J. Ernst spiller kendte sax hits i badet forrygende akustik
23.00-23.30 Rundvisning
23.30-23.00 Afslutning
 
 

Intim søndagskoncert med Alex Jønsson

 
23. september Kl. 17.00. Intimkoncert i Sofiebadets helt unikke akustik med guitarist Alex Jønsson der er kendt for sit melankolske udtryk med dybe rødder i den nordiske jazztradition. Han er denne dag i følgeskab med guitarist Heikki Ruokangas  
 
 
Dørene åbner kl. 16.30 Varighed ca. 1,5 time. Pris 100. kr.
 
 

Sanseligt historisk foredrag

19. september: Har du taget bad i dag?For 110 år siden fik beboerne på Christianshavn gennemsnitligt ét bad hvert halve år. Men det kom til at ændre sig med åbningen af badeanstalten i Sofiegade i 1909.  Sofiebadet åbner nu dørene for et spændende foredrag, hvor du kan få historien om kvarteret, badeanstalten og de ildsjæle, der omkring år 1900 vandt den politiske kamp om badeanstalten i Sofiegade. En sejr, der banede vejen for, at de fattige christianshavnere kunne få et ordentligt badehus. Sluk telefonen og tag med Sofiebadet på tidsrejse – Christianshavn bliver aldrig den samme igen! Foredragsholder: Iben Schulze Overgaard, lektor og historiker. Foredraget starter med en rundvisning i Sofiebadet. Onsdag d. 19. september kl. 18.30 i Sofiebadet. Varighed ca. 2 timer. Pris 100. kr.
 
 

Plej dit urinstinkt - Historisk sanketur på volden!

5. september: Julie Swane er forfatter og urtevejleder, og beboer på Christianshavn gennem mange år. Onsdag 5. september kl. 18.00 er hun igen vejviser på en botanisk tidsrejse og inspirationstur på Christianshavns vold.
 
En af de planter vi skal 'besøge' er Hvidtjørnen. De smukke træer og buske der nu pryder Voldanlægget, var i tidernes morgen en del af forsvarsværket. Med deres tætte buskads og grentorne, kunne de forhindre fjendes soldater i at passere volden.
Nu blomster de lige så fredeligt i maj og bugner med røde bær i efteråret. Lige til at plukke og lave en skøn ketchup af.
 
Vi mødes I Sofiebadet - Sofiegade 15 B 1418 Kbh. K. kl. 17.55 og går på volden og samler. Derefter tilbage i Sofiebadet hvor vi kigger på det indsamlede, smager og deler opskrifter. Varighed i alt 2 timer.
 

Finsk sauna tradition

Tirsdag d. 26. juni fra kl. 19-21 kan du lære at binde dine egne saunakvaste af frisk høstede birkegrene. Michael Besnier Jensen fra Dansk Saunaselskab viser hvordan og guider aftenen.
 
Tag gerne selv kviste med fra haven. Der skal bruges ca 40 tynde kviste i ca 40 cm længde pr kvast. Næsten alle træsorter/urter kan bruges, undtagen bøg. Michael sørger for snor, beskærerssaks og andet nødvendigt værktøj og viser efterfølgende hvordan man bruger kvastene i saunaen. Saunasceancerne kombineres med det kolde gys. 
 
Vi skal også høre nyt fra den Internationale Saunakongres i Haparanda, som ligger på grænsen mellem NordSverige og Finland. Kongressen holdes hvert 4. år.
 
Cafeen byder på friskpresset birkesaft. Kurbadsbillet fra 19-21 giver adgang til denne hamamdialog.

Onsdag 7.marts kl. 19-21

Økologiske byhaver

 
Økologiske byhaver 
 
Havebogsforfatterne Jens Juhl og Sølva Falgren fortæller om at dyrke spiselige planter i byen. Som "urban gardener" kan du bo i byen og stadig producere dine egne friske økologiske grøntsager året rundt. Hvordan kommer du godt igang, hvilke plante og jordtyper og beholdere egner sig til dyrkning på altaner og i baggårde?  Denne aften øser havebogsforfatterne af deres viden, koncepter og praktisk erfaring 
 
Workshop 100,- 
Workshop incl kurbad og fælles hamam 185,- 
 
Du kan bade fra kl 18, benytte sauna, det kolde gys, japansk kar, bodyscrub i dampbadet og hamam.
Workshop starter kl 19
 
støttet af Københavns kultur og fritid

6/2 kl. 18-20

Erfar kraften fra bynke ild - en intern varmeterapi

Erfar kraften fra bynke ild - en intern varmeterapi 

Prof. dr Yang Yubing, Beijings Sportsuniversitet, gæster Sofiebadet.
Denne aften præsenterer han nytænkning indenfor en traditionel
kinesisk behandlingsteknik til selvbehandling. Teknikken, Moxibustionterapi, har mange 
anvendelsesområder og kan behandle en lang række tilstande, er omkostningseffektiv, 
og er med den nye teknik nu nem til selvbrug. Dr Yang forklarer moxibustions særlige funktion og brug samt teknik. og giver en opsummering af akupunkturpunkter der kan benyttes.
Kom med til denne specielle præsentationsaften. 125,- foredrag. 185,- kurbad og foredrag

17/1 -2018 fra kl. 18:00 til kl.20.30

Fermenterings Workshop

Fermenterings workshop -Wellness til dig og din tarm.
Lær at lave en kraut og få tarmfloraen på ret køl. Fermentering er en ældgammel teknik til at konservere grøntsager, så du har
adgang til vitaminer hele vinteren.
Ved fermentering af dine grøntsager laver du selv dit eget probiotiske
kosttilskud, da der under processen dannes mælkesyrebakterier som er med
til at holde tarmene i god balance. Vi skal fermentere kål og rodfrugter. Lav en traditionel tysk sauerkraut
med hvidkål og kommen eller eksperimenter med spicy guf og rødder. Medbring selv et patentglas til din kraut. Vi sørger for gode økologiske grøntsager
Julia Gronenberg, behandler og shiatsumassør i Sofiebadet, guider os igennem workshoppen
Workshop uden kurbad 100,- Tid: 17/1 - 2018 kl 18 - 20.30

En verden af juice

Onsdag 15.nov  kl.17-19 Vintervitaminer og ny energi med skønne juicer. De søde, de grønne og de syrlige. Kom, hør om og smag på friske shots, når der juices i Sofiebadets cafe. Eskil Ekbrant vejleder og inspirerer denne aften til at komme godt igang med at juice lækker og sundt i efteråret. Aftenen byder på forskellige juicer, bla en saft og kraft juice til efter en tur i saunaen og grønne wake me up morgenstartere. Der er åbent i kurbadets sauna, dampbad, kolde gys og varme kar.

Onsdag den 20 september 2017 kl. 19.30 -21.30

Saké event med Kita Saké

 

I juni kunne vi nyde et langt, varmt bad efterfulgt af japansk saké og østers.
Introduceret og og serveret af Kita Sake.
 
Onsdag d. 20. september kl. 19.30-21.30 i Sofiebadet, gives endnu en mulighed for at beruse sine sanser i varmt vand,  duftende dampe og sanselig saké.