Lone Arendal & Sofiebadet

Det havde længe været et ønske fra badet og arkitekterne at Lone ville arbejde med et af sine træsnit som grundlag for ætsning af glasdøre til hamam og baderum. Og med støtte fra Statens Kunstfonds udsmykningsudvalg, Statens Værksteder for Kunst og Håndværk er både mosaikfriser og glasdøre blevet til fysisk virkelighed.

Da den omfattende renovering af Sofiebadet begyndte, blev Julie A. Swane tilknytte badet som byggeleder hos Tegnestuen Thyra. Julie A. Swane er barnebarn af malerinden Christine Swane. På sit loftrum havde Julie 4 gamle trækasser med smukke italienske mosaikstifter fra 1949. På daværende tidspunkt udføret Christine Swane med hjælp fra sønnen Lars Swane (Julie’s far) en stor vægmosaik på ca. 3 x 3 meter i Damsøbadets forhal på Frederiksberg.

Det er hele familiens ønske og i Christine og Lars’s ånd, at disse stifter blev doneret og kunne anvendes til udsmykning af endnu et offentligt tilgængeligt badested.

De gamle mosaikker fandt alle utrolig smukke og spændende at benytte til badets udsmykning. Og da bæredygtighed er det overordnede tema for Sofiebadet, er muligheden for ’genbrug’ helt i tråd med de øvrige tiltag.

Lone Arendal har omsat disse mosaikstifter til friser med temaet ‘bad på alle sprog’ og har med stor sans for sammenhængen mellem rummene - det nye og det gamle, udført disse friser med udgangspunkt i sine træsnit fra badet og bogstavet ornamentik. Det var en spændende udfordring for kunstneren at arbejde inden for det givne farvevalg og en helt ny teknik.

VI ANBEFALER

POPULÆRE GENVEJE

KONTAKT OS

Telefon
Booking

FØLG OS